Головна » Новини » Новини Прилук » Прилуцькі поліцейські ведуть розслідування стосовно жорстокого поводження з твариною

Прилуцькі поліцейські ведуть розслідування стосовно жорстокого поводження з твариною

У Прилуцькому райвідділі поліції триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом жорстокого поводження з твариною. Поліцейські проводять заходи зі встановлення особи, яка познущалась із домашнього кота.

Юлія Жукова, речниця Прилуцького відділу поліції:
«До поліції звернулася мешканка Прилук, яка повідомила, що її домашньому улюбленцю невідома особа завдала тілесних ушкоджень. Також інформацію пр оце із відео та фото котика поліцейські виявили вході моніторингу соціальних мереж».

Польіцейські провели низку оперативно-пошукових заходів, опитали заявницю та майже усіх місцевих мешканців, які проживають поруч. Поспілкувались з ветеринарним лікарем про результати обстеження тварини та можливі обставини отримання тілесних ушкоджень.

Юлія Жукова, речниця Прилуцького відділу поліції:
«За фактом спричинення тварині фізичних страждань слідчі поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 1 до 3 років або позбавлення волі на строк від 2 до 3 років».

Наразі поліцейські проводять заходи щодо встановлення осіб, які можуть бути причетні до цього злочину. Тривають оперативно-розшукові та слідчі дії.

Юлія Жукова, речниця Прилуцького відділу поліції:
«Поліцейські звертаються до свідків та очевидців події, якщо ви володієте будь-якою інформацією про обставини цієї події, негайно телефонуйте на спецлінію 102».

Телеканал ТІМ.

Поширити