Головна » ТІМ-ТБ » На свято Трійці у храмі Линовиці столичні «Гуляйгород» та «Стодивниця» виконували псалми

На свято Трійці у храмі Линовиці столичні «Гуляйгород» та «Стодивниця» виконували псалми

У величне свято Трійці у линовицькому Свято-Успенському храмі лунає унікальний етнічний спів. У виконанні столичних фольклорних гуртів «Гуляйгород» та «Стодивниця», які прибули сюди на запрошення знаної етнографки Оленки Дідик, яка сама родом з Линовиці та є учасницею одного з колективів.

Для співання в храмі учасники фольклорних гуртів ретельно протягом місяця добирали відповідний тематичний матеріал із багатьох регіонів України.

Учасники фольклорних гуртів займаються дослідженням традиційного українського фольклору. У їх репертуарі є обрядові та побутові пісні. Пісенний матеріал подається у традиційній манері багатоголосного співу, характерної для центральної України.

Учасники відомих столичних гуртів діляться, що мають дуже щільний графік. А відтак організаторка етнозаходу Оленка Дідик дуже тішиться, що вдалося подарувати часточку української душі і своїм землякам у величне свято Трійці.

Уквітчаний клечанням храм у свято Трійці наповнився унікальними голосами, які вмістили мудрість українського народу та гармонійно поєднали в собі самобутність наших стародавніх пращурів із прогресивністю сучасності.

Телеканал ТІМ.

Поширити