Головна » ТІМ-ТБ » Надзвичайні події на Прилуччині, зведення за тиждень

Надзвичайні події на Прилуччині, зведення за тиждень


За минулий тиждень мешканець Ічні постраждав від дій шахрая, а прилуцькі поліцейські ідентифікували двох російських військовослужбовців, які безчинствували в Ічнянській тер громаді.



Поліцейські наполегливо рекомендують мешканцям Прилуччини бути обачними під час покупок в соцмережах та на сайтах безкоштовних оголошень.

Юлія Жукова, речниця Прилуцького відділу поліції:
«21 травня до Прилуцького районного відділу поліції звернувся 23-річний мешканець Ічні. На одному із сайтів безкоштовних оголошень молодик знайшов оголошення про продаж автівки. Він одразу ж зв’язався з «продавцем», який попросив перерахувати на банківський рахунок передоплату за автомобіль. Потерпілий погодився і відправив незнайомцю 10 тисяч гривень. Після отримання коштів недобросовісний продавець зник».
За цим фактом поліцейські розслідують кримінальне провадження. Тривають слідчо-розшукові дії.


Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури ідентифікували двох російських військовослужбовців, які розстріляли два автомобілі із чотирма мирними громадянами на території Ічнянської громади. У ході слідства поліцейські встановили, що злочини відбулися на початку березня 2022 року на території села Ольшана Прилуцького району.

Юлія Жукова:
«26-річний командир танкового взводу збройних сил російської федерації спільно з 25-річним командиром танка військової частини рф помітили мікроавтобус, який був завантажений хлібом та рухався в напрямку Ічні. У салоні авто перебували водій та пасажир. Чоловіки намагалися забезпечити хлібом громадян, які перебували на тимчасово окупованій території Ічнянської громади.
Солдати рф, використовуючи автоматичну вогнепальну зброю, з метою умисного вбивства цивільних громадян відкрили прицільний вогонь по автомобілю та людях.
Від отриманих вогнепальних поранень 38-річний водій та його 55-річний пасажир загинули.
Пізніше по автодорозі до Прилуцької лікарні рухався ще один автомобіль з двома цивільними. Окупанти відкрили вогонь і по цій автівці. Водій та пасажир намагалися втекти, але були безжально розстріляні російськими військовими.
Військові рф заволоділи особистими речами вбитих з обох автомобілів та покинули місце злочину».
За сукупністю вчинених злочинів двом військовим рф оголошено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному із умисним вбивством.

Юлія Жукова:
«Наразі слідчий готує матеріали для оголошення підозрюваних у міжнародний розшук та для застосування процедури спеціального досудового розслідування (in absentia), яка дозволить суду ухвалити вирок за відсутності обвинувачених.
Санкція ч.2 ст.438 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічно».

Телеканал ТІМ.

Поширити