Головна » ТІМ-ТБ » У День вишиванки алея Забашти у Прилуках перетворилася на витвір мистецтва

У День вишиванки алея Забашти у Прилуках перетворилася на витвір мистецтва


У День вишиванки в Прилуках на мистецькій алеї було людно і гамірно. Вже давно через пандемію та війну містяни так не гуртувалися. І найбільше таким заходам радіють діти. Бо ж вся алея Любові Забашти прикрашена різноманітними вишитими узорами та виробами місцевих майстрів.


Юні вихованці 11-го садочка з групи «Ромашка» в захваті від такого українського колориту. Їх вихователька Юлія Аландаренко і сама зодягнена у розкішну вишиту ромашками та волошками вишивану сукню.

Судячи з кількості вишиванок, представлених на мистецькій алеї, можна зробити висновок, що прилуцький край дуже багатий на талановитих майстринь з вишивки. Це красномовно демонструє і виставка від Прилуцького краєзнавчого музею.

А на іншому місці представлена вишивка від студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу. До колоритного дійства долучилося багато прилуцьких закладів.

Одна локація – гарніша за іншу. Що вкотре доводить наскільки талановитий і творчий український народ і якою ж багатою є його культурна спадщина.

Поширити