Головна » Новини » Новини Прилук » Прилуцький професійний ліцей бере участь у конкурсі фахової майстерності

Прилуцький професійний ліцей бере участь у конкурсі фахової майстерності


Прилуцький професійний ліцей бере участь у конкурсі фахової майстерності серед здобувачів освіти з професії «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». Конкурс проводиться у рамках реалізації проекту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення професійної освіти України» за фінансової підтримки швейцарської агенції з розвитку та співробітництва та виконується швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку Swissсontact за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Конкурс проводиться у 19 закладах освіти України. 14 жовтня вперше він пройшов у Києві, а вже 24 жовтня – у Прилуках. Загальна кількість учасників – 222 особи, серед них і десять студентів 2-3 курсів Прилуцького професійного ліцею.

Конкурс складався з двох частин. Спочатку юнаки проходили індивідуальне тестування, яке складалося з 30 тестових запитань, здебільшого вони стосувалися їхньої специфіки роботи, потім практична частина – монтаж зворотнього осмосу. Принцип його роботи заснований на застосуванні тиску для відокремлення забруднень і розчинених речовин від води. Все необхідне обладнання для проведення конкурсу забезпечив проект EdUP.


До складу журі конкурсу увійшли профільні представники: Олег Ходоров, майстер виробничого навчання професійного ліцею, Сергій Ілляшенко, майстер дільниці КП «Прилукитепловодопостачання» та Віктор Пінчук, майстер відділення сантехніків товариства «Комфортні послуги». Вони зазначають, сьогодні як ніколи важливо вдосконалювати професійну освіту і вкладати у підготовку кваліфікованих кадрів.

У Прилуцькому професійному ліцеї переможцями стали три учасника, які набрали найбільшу кількість балів за результатами виконання теоретичного і практичного завдань. Почесне І місце зайняв Владислав Роман, ІІ місце – Микита Галицький, ІІІ місце – Ілля Маслак. Серед усіх учасників закладів освіти оберуть 10 переможців і вони матимуть можливість відвідати завод компанії Ravak, який займається виготовленням санітарно-технічних виробів у Чехії. Як зазначив директор професійного ліцею Анатолій Дорошенко це все реально, так як позаминулого року переможець подібного конкурсу їздив у Австрію на аналогічний завод сантехнічних виробів, є реальний стимул до кращого навчання.

ТК Прилуки

Поширити