Головна » Новини » Новини Прилук » Умови надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг

Умови надання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг


З 1 жовтня Пенсійний фонд України проведе перерахунки субсидій на комунальні послуги на опалювальний сезон 2024-2025 року. Субсидія під час війни суттєво допоможе багатьом українцям. Отож громадянам, котрі отримували її раніше, процес перерахунку є автоматичним. Навіть якщо у літній період субсидій на виплата складала 0 грн.

Однак є й ті, кому доведеться звернутися до Пенсійного фонду. Однак субсидіант може й не отримати такої допомоги при наявності заборгованості загальна сума якої становить більше 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 680 гривень.


Для призначення субсидії до Пенсійного фонду необхідно надати ряд документів. Звертатися з питань субсидії можна особисто до сервісних центрів Пенсійного фонду, через уповноважених осіб територіальних громад, ЦНАПи, поштою, або ж онлайн у порталі «Дія». У випадку подання документів з 1 жовтня по 30 листопада субсидія призначиться з початку опалювального сезону.

Нагадаємо, субсидія призначається людям, дохід яких не дає змогу самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги. Громадянам, які планують вперше оформити субсидію, необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України.

ТК Прилуки.

Поширити