Головна » ТІМ-ТБ » Заробітки за кордоном: зворотній бік медалі

Заробітки за кордоном: зворотній бік медалі


Міжнародний БФ «Карітас» тривалий час працює у сфері протидії торгівлі людьми.

Ще в гостру фазу повномасштабного вторгнення страшний випадок торгівлі людьми сколихнув Чернігів. У березні 2022-го в хаосі та паніці під час евакуації з міста жінок та дітей садовили до автобусів, забирали документи і нібито мали перевезти до більш спокійної Черкаської області. Натомість вивозили у невідомому напрямку.

В тому автобусі разом із сином опинилася і добра знайома керівниці Чернігівського громадського комітету захисту прав людини. Ось як Наталія Кулікова описує той жахливий випадок.

І лишень в цей момент після пережитого пекла, люди задалися питанням – то куди ж ми приїхали, якщо мали би вже бути в Черкаській області?


Нажаль такі випадки непоодинокі і вони вкотре нагадують нам, що торгівля людьми – це та проблема, яка сьогодні може стосуватися кожного. Власне, як і домашнє насилля, випадки якого на Чернігівщині нажаль невпинно зростають.

Статистика міжнародних організацій з міграції говорить про те що з 2021 року понад 300 тис. осіб постраждали від торгівлі людьми. Тому це та проблема, про яку варто говорити, наголошує юристка та експертка з протидії торгівлі людьми БФ «Карітас Київ». Саме благодійна організація «Карітас» і організувала потужний захід в Ніжині з цієї теми.

Заробітки за кордоном теж можуть мати зворотний бік медалі. У Ніжині профілактиці цій проблемі приділяють дуже важливе значення.

Робота за кордоном без посередників, надаємо житло, харчування та високу зарплатню, оформимо документи та забезпечимо усім необхідним – сьогодні інтернет рясніє такими оголошеннями для українських біженців. Частіше за все це жінки з дітьми змучені війною, які втратили житло, а дехто і близьку людину. Люди перебувають в емоційній напрузі та мріють про нове життя за кордоном і хапаються за цей останній шанс. Який нажаль може бути пасткою.

Телеканал ТІМ.

Поширити