Головна » Новини » Новини Прилук » У Прилуцькому краєзнавчому музеї тепер можна зануритися у воєнні події Прилуччини

У Прилуцькому краєзнавчому музеї тепер можна зануритися у воєнні події Прилуччини


Ми живемо у складний час, час війни. Певно у кожного українця є власні спогади та історії про перші дні повномасштабного вторгнення російських загарбників на територію України. Та чи можна зробити так, аби ці спомини у подробицях залишилися у історії України назавжди? Таке питання постало перед директоркою Прилуцького краєзнавчого музею Тетяною Зоць. Жінка каже, давно мала ідею задокументувати найгарячіші події лютого-квітня 2022 року, які відбувалися на Прилуччині.

І вже на початку серпня цього року Український культурний фонд підтримав цю думку та надав фінансування у розмірі 300 тис. грн. Так і народився проект «Лютий», ініційований ГО «Прилучани особливі».


25 вересня ініціативу презентували у стінах Прилуцького краєзнавчого музею.

Лютий, 2022 рік, окупація Прилуцького району. Прилуки знаходились майже у оточенні та перебувало під постійною загрозою. Саме тоді поблизу селища Срібне відбулися масштабні знищення ворожої техніки, працювала авіація ЗСУ, тероборона, які зупинили просування окупаційних військ у напрямку Києва.

Тепер переглянути кадри спогадів війни можна на великому екрані терміналу, що знаходиться у Прилуцькому краєзнавчому музеї. У ньому зібрані свідчення з 12 громад Прилуччини, кожен з глядачів може знайти у цих історіях частинку себе, своєї родини, своєї батьківщини. Така можливість – це справжній скарб для сучасної молоді.

ТК Прилуки.

Поширити