Головна » ТІМ-ТБ » Освячено пам’ятний хрест, встановлений на місці загибелі бійців 164-го батальйону

Освячено пам’ятний хрест, встановлений на місці загибелі бійців 164-го батальйону


На Прилуччині відбувся чин освячення пам’ятного хреста, встановленого на місці загибелі бійців 164-го батальйону. Пам’ять потрібна не мертвим, пам’ять потрібна живим. Вшанування пам’яті загиблих воїнів – це наша вдячність за те, що ми можемо жити, працювати і любити. Це зв’язок із тими, хто вже не зможе побачити нашу перемогу.

Тепер на цьому місці височіє пам’ятний знак, де викарбувані імена 4-х полеглих героїв. Серед загиблих захисників і син пані Вікторії Ігор Тетянишко.

25 червня відбувся чин освячення пам’ятного хреста. Його звершив єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній (Філей). Лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають країну, за український народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.


До облаштування пам’ятного знака долучилася велика команда доброчинців з когорти волонтерів Соборного хабу. Напередодні з відповідним проханням комбат звернувся листом до настоятеля собору Різдва Віталія Юрочка.

Серед доброчинців, які доєдналися до зведення пантеону і Артем Рожко, який з перших днів великої війни активно долучився до когорти волонтерів Соборного хабу.

Такі місця пам’яті дуже потрібні у першу чергу для прийдешніх поколінь, наголошує мама загиблого героя.

Попереду у волонтерів Соборного хабу ще багато добрих справ на благо України, бо єдиний вектор – то наша перемога над ворогом, резюмує Віталій Юрочко.

Телеканал ТІМ.

Поширити