Головна » ТІМ-ТБ » Художня картинна галерея на Соколиному хуторі

Художня картинна галерея на Соколиному хуторі


Від палацово-паркового комплексу «Качанівка» до оази зеленого туризму «Соколиний хутір» – рукою подати. Тут український національний колорит тісно переплітається з мальовничою природою.

Тут діє три музеї, в яких можна побачити унікальні експонати. Посуд доби трипільської культури чи монети часів Володимира Великого. Тож, гостюючи у «Соколиному хуторі», неодмінно відвідайте художню картинну галерею імені Тараса Шевченка. Вона єдина на Чернігівщині та заснована славним нащадком козацького роду Черепів, дослідником історії та етнографії, знаним фотохудожником та потужним громадським Миколою Черепом. Картинна галерея розмістилася в одній зі старих хат агро-туристичного комплексу «Соколиний хутір», що є осередком зеленого туризму та символом козацької України.

Художня галерея імені Тараса Шевченка – осередок творчого спілкування, де постійно проходять художні виставки. Це справжнісінький рай для поціновувачів історії, етнографії та козацького минулого.


Микола Череп – не лише знаний фотохудожник, а й член Національної спілки краєзнавців України та Українського геральдичного товариства, що діє у Львові. Для багатьох сіл Чернігівщини та Сумщини робоча група геральдичного товариства розробила геральдику.

А фотомистецтво Микола Череп вдало поєднує з організацією художніх пленерів з відомими українськими художниками. В картинній галереї також широко представлена і міжнародна діяльність Миколи Черепа та найбільше колекція Шевченка в монетах.

За доброю традицією усі відвідувачі картинної галереї в подарунок отримують козацьку родинну грамоту. Наша знімальна група щиро вдячна за таку увагу.

Тож, гостюючи в «Соколиному хуторі», неодмінно відвідайте його перлину і родзинку – картинну галерею ім. Тараса Шевченка. Ви точно не пошкодуєте!

Телеканал ТІМ.

Поширити