Головна » Новини » Новини Прилук » Виграли грант та оновлюють матеріально-технічну базу закладу

Виграли грант та оновлюють матеріально-технічну базу закладу


Вже місяць учні прилуцького ліцею №5 опановують нові теми за допомогою інтерактивних цифрових підручників mozaBook. Ось так цікаво та інноваційно тривають уроки із зарубіжної літератури. Та як говорять у навчальному закладі, користуються перевагами STEM-освіти і викладачі інших предметів.

Можливість користуватися програмним забезпеченням протягом року з’явилася завдяки участі у грантовій програмі, розповідає заступниця директорки ліцею №5 Тетяна Єлістратова. Отримали підтримку у рамках проекту «RE-SAFE: Вдихни життя у громади» за фінансування уряду Данії оновили STEM-лабораторію у кабінеті фізики, доповнили клас кольоровим та 3D-принтерами і інтерактивною панеллю Promethean. Вчителька фізики Олена Сич спільно з колегами брала участь у проекті, каже, конкурували з понад сотнею шкіл України.

Олена Сич використовує цифрові підручники у тандемі з інтерактивною панеллю, каже, mozaBook містить понад 3,5 тисячі різноманітного учбового матеріалу, демонструє і можливості, котре таке оновлення матеріально-технічної бази відкриває перед освітянами.


Про нове технічне забезпечення у ліцеї мріяли 5 років, написали проект та шукали можливості отримати фінансування. На етапі подачі заявки технічну підтримку надала громадська організація «Федерація робототехніки Прилуччини». Голова організації Микола Сич навчався саме у ліцею №5, тому з радістю погодився допомогти рідному закладу.

Наразі ліцей №5 очікує на чергові надходження від грантодавців, це нові меблі та набори для впровадження курсу робототехніки.

Участь у проекті дала змогу прилуцькому ліцею №5 отримати професійне обладнання для впровадження технологій STEM-освіти. З 2020 року у закладі активно запроваджують цю філософію викладання предметів. Тетяна Єлістратова об’єднала навколо себе педагогів-однодумців. Вчителі спільно інтегрували нові ідеї у освітній процес.

Інженерні тижні, конкурси, STEM-турніри – ліцей демонстрував свої здобутки на всеобласному та всеукраїнському рівнях, обладнання майстрували власноруч. Ідею учнів допомагав втілювати у життя вчитель фізики ліцею Володимир Тарасенко. Педагог на базі закладу облаштував справжню лабораторію. З найновіших розробок – робот-розвідник, Володимир Тарасенко каже, актуальна сьогодні тема. Цей робот-розвідник не просто зацікавлює учнів, детальне виключення конструкції – це шлях до розуміння будь-яких явищ фізики. Це і є STEM-освіта, каже Володимир Тарасенко – показати складні теми на інтерактивних прикладах.

Учениця 11 класу Богдана Тихановська особисто випробувала нову розробку, тішиться, що учбові будні стали набагато цікавішими.

Сьогодні ж в учнів є набагато ширші можливості, інтерактивна дошка та цифрові книги дозволять детально вивчити теми, котрі потім ліцеїсти використають на практиці, за допомогою 3D-моделювання планують створювати нові корисні прототипи, а свої здобутки презентуватимуть освітянам всієї України.

ТК Прилуки.

Поширити