Головна » Новини » Новини Прилук » Вихованці ЗДО №29 відвідали Дергачівську кінно-спортивну школу

Вихованці ЗДО №29 відвідали Дергачівську кінно-спортивну школу


Поспілкувалися зі спортсменами і тренерами, дізналися історію кожного евакуйованого коня та взяли уроки верхової їзди – 4 жовтня дітки старшої групи закладу дошкільної освіти №29 завітали до Дергачівської ДЮКСШ. Стайню у селі Дідовці відвідали разом із вихователями.

Нагадаємо, у травні майже 30 академічних коней були змушені евакуюватися з Харківщини через постійні обстріли росіян. Кінно-спортивну школу прихистили на Прилуччині, нині вони перебувають у безпечному місці на приватній стайні, яку на безоплатній основі надав наш земляк, народний депутат України Валерій Дубіль.

Більшість діток знайомилися з величними тваринами вперше, маленькими рученятками ніжно гладили коричневих та біленьких красенів. До конюшні приїхали зі смаколиками, з власних долоньок пригощали коней солодкими яблучками.


Сором’язлива маленька Алісі ділиться, найбільше їй сподобалося коника гладити. Після теплого знайомства з величними тваринами на дітей чекало захопливе шоу – тренерка Олександра у тандемі зі своїм напарником, конем на ім’я Бренд демонструвала дошкільнятам майстерність подолання перешкод та виїздку. Захопливе шоу тривало ніби вічність, а кожен театральний трюк супроводжували оплески.

Справжнім сюрпризом для малечі стала можливість особисто опанувати верхову їзду. Після своєрідного сеансу іпотерапії дітвора ділиться емоціями. Вихователька логопедичної групи Оксана Васильєва ділиться, що приємно бачити щасливі очі маленьких дошкільнят. Спільно зі своїми вихованцями і жінка отримала незабутні враження.

Захопливу екскурсію для дошкільнят та педагогів супроводжувала одна з наймолодших спортсменок кінно-спортивної школи Анастасія Грінченко. Вже 6 років поспіль дівчина пліч-о-пліч з кіньми і завжди з радістю спостерігає, як діти знайомляться з цими благородними тваринами.


На згадку про зустріч малеча подарувала колективу кінно-спортивної школи особливий подарунок, спільно з вихователями підготували аплікацію – символічно зобразили одного з академічних коней школи. Аплікацію вручили на знак подяки за безоплатну екскурсію стайнею. У дитячому садочку говорять, теплу та незабутню зустріч організувала депутатка Чернігівської облради Віта Солорєва.

ТК Прилуки.

Поширити