Головна » Новини » Новини Прилук » І знову квітнуть хризантеми!

І знову квітнуть хризантеми!


Цю ніжну квітку охрестили «королевою осені»: на Прилуцькій дослідній станції пік квітування хризантем. Спекотне літо та аномально теплий вересень посприяли тому, що цього року хризантеми розквітли на місяць раніше.

Особливою гордістю селекціонерів є власно виведені сорти. Першим серед яких є «Багряна осінь», яскравий колір якого у повній мірі відповідає назві. Милування новими сортами то суцільна естетична насолода. А ось їх створення – то довга і клопітка праця, на яку як правило йде до п’яти років.


Загалом колекцію хризантеми на Прилуцькій дослідній почали закладати у 2009 році.

Ці барвисті та яскраві квіти милують око до самих морозів. А пік цвітіння королеви осені припадає на період бабиного літа, коли теплі літні дні змінюються на похмурі дощові.

Від розмаїття сортів і видів тут просто очі розбігаються. Високорослі, низькі, з великими квітами і суцвіттями, найрізноманітнішої кольорової палітри.
До речі, осіння веселка хризантем з Прилуцької дослідної минулого року була окрасою квіткових локацій на Співочому полі! Та навіщо їхати далеко, якщо до краси рукою подати. Не пропустіть пік буяння королеви осені на Прилуцькій дослідній. І пам’ятайте, що слід встигнути до перших морозів. До слова, тут можна не лишень милуватися, а й придбати вподобані квіти, які можуть стати окрасою ваших клумб, квітників та балконів.

Телеканал ТІМ.

Поширити