Головна » Новини » Новини Прилук » На базі Прилуцького ліцею №1 планують побудувати сонячну станцію

На базі Прилуцького ліцею №1 планують побудувати сонячну станцію


Альтернативним джерелом живлення вже забезпечений новий корпус закладу, на меті – встановити сонячні панелі і на даху першого.

2 жовтня Прилуцький міський голова Ольга Попенко, секретар ради Роман Гоголь, заступниця міського голови Тетяна Пахомова та директриса ліцею №1 Олена Рогальова взяли участь у онлайн-нараді з представниками благодійної організації БФ «Енергетична дія для України».

Така сонячна електростанція доволі потужна, говорить Олена Рогальова, розрахована на 37 кВт і має забезпечити всі потреби першого корпусу.


Ліцей №1 увійшов у сотню закладів, які отримали фінансування. Прилуцька учбова установа конкурувала з більш ніж тисячею шкіл зі всієї України. Завдяки наполегливості удалося залучити до міста значні кошти. Зацікавленість Прилук у пошуку грантової підтримки відмітили і представники проекту.

Прилуцький ліцей №1 сьогодні залучає значні кошти на оновлення матеріально-технічної бази, це приклад, коли бажання та дія об’єднуються і дають гарні результати.

Цього ж дня міський голова Ольга Попенко зібрала нараду з директорами шкіл, медичних закладів міста та комунальних підприємств. Опрацювали пропозицію представників фонду. Кожен представник установи бюджетної сфери планує структурно підійти до ініціативи.

ТК Прилуки.

Поширити