Головна » Новини » Новини Прилук » В Україні може здорожчати хліб; які причини?

В Україні може здорожчати хліб; які причини?


Про це говорять виробники. За якою ціною купують хліб прилучани сьогодні та чому прогнозують підвищення цін? У магазинах буханка чорного прилуцького хліба (0,75 кг) коштує 25 грн, батон – 24. Ціна солодкої здоби варіюється від 26 до 35 гривень.

У приватних пекарнях хліб може вартувати від 22 до 40 гривень. Хтось купує чорну хлібину, інші – півбатона. Прилучани виходять із власних фінансових можливостей. Кожному прилучанину вистачає хліба по-різному. Декому буханки досить на тиждень, інші смакують запашний хліб чи батон декілька днів.

Як зазначає у прямому ефірі телеканалу «Київ 24» віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, головною причиною зростання вартості ключового продукту українського столу є подорожчання вартості виробництва. Лише за два місяці ціни на сировину підскочили на 40%, через це пекарі працюють з нульовою рентабельністю.


Крім того витрат додає і невтішна ситуація у енергетиці, адже пекарі вимушені працювати на генераторах, а вартість електроенергії від них в рази вища.

За словами віцепрезидента Всеукраїнської асоціації пекарів Олександра Тараненка ціни почнуть рухатись у бік підвищення поступово. Найближчим часом різко не зростатимуть, проте такий розвиток ситуації неминучий.

ТК Прилуки.

Поширити