Головна » Новини » Новини Прилук » Допомога прилуцьким медикам від «Medicos del mundo»

Допомога прилуцьким медикам від «Medicos del mundo»


Прилуцький центр надання медико-санітарної допомоги отримав суттєву підтримку від донорів. Таке оновлення матеріально-технічної бази забезпечили в рамках співпраці з асоціацією «Medicos del mundo» (Лікарі світу).

У січні 2024 року центр первинної медико-санітарної допомоги зареєструвався до участі у цій ініціативі. Обговорили потреби установи і вже влітку отримали необхідне обладнання.

Серед отриманого обладнання варто відзначити електрокардіографи, їх медзаклад отримав 9.


Також в центрі надання первинної медико-санітарної допомоги з’явились два дерматоскопи та два автоматичні зовнішні дефібрилятори. З важливих та дороговартісних також 35 тонометрів із наборами манжет, 7 спірометрів, 7 пікфлоуметрів, 5 автоматичних гематологічних аналізаторів з джерелами безперебійного живлення, 22 стетоскопи та 7 холестеринометрів. До усього медичного обладнання заклад отримав і витратні матеріали та дезинфекційні засоби.

Усі ці медичні засоби вже активно використовують у амбулаторіях загальної практики сімейної медицини у різних мікрорайонах Прилук, що дозволяє пацієнтам отримувати високоякісну медичну допомогу у рамках програми медичних гарантій, затвердженої Національною службою здоров’я України.

Окрім цього проект передбачає встановлення автоматичних гематологічних аналізаторів у амбулаторіях №1, 2, 3, 5 та 6. Завдяки співпраці з «Medicos del mundo» рівень медичного обслуговування у Прилуках досягне нових стандартів, що сприятиме збереженню та покращення здоров’я мешканців міста.

ТК Прилуки.

Поширити