Головна » ТІМ-ТБ » «Садиби творчості й добра»: музейники створять віртуальний тур з 3D моделями

«Садиби творчості й добра»: музейники створять віртуальний тур з 3D моделями


«Садиби творчості й добра»: музейники створять віртуальний тур з 3D моделями – 11 об’єктів садиб Прилуцького району з україно-англійським аудіогідом та архівом світлин.

Прилуки дуже древнє місто, а відтак дуже важливо зберегти його архаїчність. Так подумали музейники та у партнерстві з ГО «Прилучани особливі» та за фінансової підтримки Українського культурного фонду реалізували дуже важливий проект. Він носить назву «Садиби творчості й добра» та спрямований на збереження і популяризацію містечкових невеликих садиб.

Власне проект і покликаний на те, аби зберегти ці садиби у віртуальному просторі. Для цього буде створено віртуальний 3D-тур містечковими садибами Прилуцького району.


Левову частку роботи в рамках реалізації проекту вже проведено. Усі садиби відзнято та відскановано. Саме зараз відбувається процес моделювання та наповнення 3D-туру. Загалом до проекту увійшло 10 садиб. Три з них знаходяться у Прилуках. Це садиба Тарновського по Соборній, будинок статського радника Володимира Шкуратова та знана садиба Скоропадського, у якій нині розташувався 1-й ліцей.

Ще один туристичний магніт, який увійшов до проекту, розташований у Дідовцях. Це садиба Миколи Костомарова.

Продовжуючи мандрівку садибами потрапляємо до Линовицької садиби де Бальменів.

Храм у Радьківці теж увійшов до важливого музейного проекту.

Загалом проект розрахований на 3 місяці. Його вартість майже 700 тисяч, з них 89 тисяч обов’язкового співфінансування. Його презентацію планують вже у жовтні цього року.

Телеканал ТІМ.

Поширити