Головна » Новини » Новини Прилук » На Прилуччині тліють торфовища: гасіння триває декілька днів

На Прилуччині тліють торфовища: гасіння триває декілька днів


Прилуччина оповита густим димом, а у повітрі ядучий запах гару. Все це через часті пожежі на території Чернігівщини. У Корюківському та Новгород-Сіверському районах тліють торфовища, повідомляє у своєму телеграм-каналі голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Прилуцькі ДСНСники ліквідовують загоряння торф’яника і у селі Курінецьке, що на Талалаївщині Прилуцького району, яке триває й по сьогодні.

За словами ДСНСників загалом за вихідні дні зафіксовано щонайменше 11 пожеж, серед яких загоряння двох автомобілів. Ще дві пожежі спалахнули у господарських спорудах, внаслідок чого було знищено кілька будівель.


Найбільшу кількість викликів становили загоряння у природних екосистемах. Однією з таких стала пожежа поблизу села Красляни. Внаслідок загоряння знищено електропідстанцію потужністю 100 кВт.

Причиною частих пожеж на території Чернігівщини є необережність та нехтування правилами безпеки, говорить інспекторка. До того ж погодні умови впливають на загоряння сухостоїв.

Своєчасне реагування і професійні дії пожежників дозволили запобігти масштабним руйнування та людським жертвам. ДСНСники наголошують, за порушення правил безпеки винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

ТК Прилуки.

Поширити