Головна » Новини » Новини Прилук » У Прилуцькій дитячій лікарні встановили нове рентген-діагностичне обладнання

У Прилуцькій дитячій лікарні встановили нове рентген-діагностичне обладнання


У Прилуцькій міській дитячій лікарні встановили нове рентген-діагностичне цифрове обладнання. Цей рентген-апарат коштує майже 4 млн. грн. Ще весною 2020 року адміністрація лікарні взяла участь у пілотному обласному конкурсі проектів Всеукраїнського громадського бюджету. На придбання дороговартісної установки місто співфінансувало 740 тис. грн., 3 млн 42 тис. грн – це кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Встановлення нового обладнання потребувало відповідних умов, а це ремонт майбутнього рентген-кабінету з дотриманням всіх вимог. Прилуцькою міськрадою було профінансовано виготовлення ПКД та ремонт майбутнього рентген-кабінету. Його розмістили у приміщенні актової зали. Це забезпечує зручність розташування та доступність.

20 вересня міський голова Ольга Попенко оглянула нове обладнання та відремонтований кабінет, дала високу оцінку капітального ремонту приміщення та подякувала підрядній організації, яка працювала у цьому приміщенні. На сьогодні лікарня чекає відповідні дозволи від МОЗ та рентген-контролю.


Медичні послуги за допомогою нового рентгену вийдуть на новий рівень, розповідає в.о. директорки дитячої лікарні Олеся Цибенко. Це ширші можливості у діагностуванні та ще безліч переваг.

Окрім рентген-апарату у приміщенні кабінету встановлене нове вентиляційне обладнання та сигналізація, сучасний пульт управління, оснащений комп’ютерами та спеціальним принтером для знімків. Аби експлуатувати цифрове обладнання необхідно оформити дозвільні документи. Адміністрація закладу вже активно працює у цьому напрямку.

Майже 8 тис. діток, що отримують мед послуги у дитячій лікарні незабаром матимуть можливість пройти діагностування вже на новому обладнанні. Осучаснення матеріальної бази закладу це крок до забезпечення престижності лікарні та розширення послуг для найменшої та найвразливішої категорії населення.

ТК Прилуки.

Поширити