Головна » ТІМ-ТБ » В освітніх закладах Чернігівщини встановлюють «тривожні кнопки»

В освітніх закладах Чернігівщини встановлюють «тривожні кнопки»


До п’яти хвилин – час, необхідний наряду поліції охорони для прибуття на місце події після спрацювання «тривожної кнопки». Цим технічним пристроєм сьогодні оснащують навчальні заклади Чернігівщини. Сьогодні бути в безпеці означає не лише перебувати в укритті. В страшних реаліях сьогодення особливу тривогу ми відчуваємо саме за дітей. А відтак варто потурбуватися про їх безпеку.

Про це всерйоз задумалися і в прилуцькій гімназії №10 та скористалися послугою тривожної кнопки від поліції охорони. Вона встановлюється в школах задля того, аби у разі небезпеки можна було викликати наряд поліції охорони, який у найкоротші терміни прибуде на місце виклику для встановлення причини та надання допомоги у разі потреби.


Одним із пріоритетних завдань адміністрації ліцею є безпека учасників освітнього процесу. Тривожна кнопка допомагає швидко звернутися до підрозділу поліції. Дотепер був один єдиний такий випадок, резюмує Юлія Зімбалевська.

Ми теж вирішили провели експеримент, аби з’ясувати, чи швидко приїде поліція охорони до навчального закладу. Не минуло і восьми хвилин, як поліції охорони вже була на подвір’ї навчального закладу.

Основна мета встановлення тривожних кнопок – підвищити безпеку педагогів та учнів.

Загалом, на Чернігівщині протягом серпня до пульта централізованого спостереження надійшло 14 спрацювань. З кожним днем кількість навчальних закладів, які скористалися послугою тривожної кнопки від поліції охорони збільшується.

Телеканал ТІМ.

Поширити