Головна » Новини » Новини Прилук » У територіальному центрі соціального обслуговування відкрили простір соціальної адаптації

У територіальному центрі соціального обслуговування відкрили простір соціальної адаптації


У прилуцькому територіальному центрі соціального обслуговування відкрили простір соціальної адаптації, який призначений для групової та індивідуальної роботи з людьми похилого віку та людьми з інвалідністю. 19 вересня у терцентрі відбулося урочисте відкриття нового простору.

Проект реалізували за підтримки ПРООН, оновили кабінети соціальної та ментальної адаптації. За власний кошт терцентр зробив у приміщенні ремонт, а донори надали необхідне обладнання. Зокрема придбали ноутбуки, меблі, сенсорне обладнання для арттерапії, кондиціонери тощо.


Також партнери надали експертну підтримку. Це Ліга соціальних працівників України у рамках проекту для працівників терцентру було проведено низку навчань та тренінгів. На сьогодні у терцентрі працює висококваліфікована психологиня Ірина Стуканова, яка проводить різноманітні заняття з підопічними установи.

Відкриття простору соціальної адаптації дасть змогу розширити перелік послуг. Сьогодні на обліку у терцентрі перебуває майже 1400 людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Освоєння комп’ютерної техніки, робота з психологом, заняття арттерапією для них – це важливий крок в адаптації.

Голова прилуцької ГО молодих інвалідів «Фенікс» Любов Кобзар каже, товариство отримує відповідні послуги саме у терцентрі, приємно бачити як інвестори підтримують саме дану установу.

Роботу працівників терцентру жінка також хвалить, каже, тут людям з інвалідністю допомагають знайти себе.

ТК Прилуки.

Поширити