Головна » Новини » Новини Прилук » Представники уповноваженого Верховної Ради України з прав людини завітали у Варвинську громаду

Представники уповноваженого Верховної Ради України з прав людини завітали у Варвинську громаду


10 вересня представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернігівській області завітали у Варвинську громаду. У ході візиту провели зустріч з громадянами, обговорили питання соціального захисту вразливих категорій населення, зокрема осіб, що найбільше постраждали внаслідок війни.

Також представники Уповноваженого Верховної Ради України спілкувалися з родинами військовополонених та зниклих безвісти.

Одним з ключових напрямків роботи спеціалістів стало надання допомоги родинам військовослужбовцям, які вважаються зниклими безвісти. На території селища Варва таких сімей 15. Усіх об’єднує спільний біль, у кожної з них страх перед невідомістю.

Пані Ніна Калантиренко теща військового Віктора Білана. Чоловік безвісти зник у вересні 2022 року. З тих пір родина постійно звертається до різних служб і надії знайти свого захисника. В останнє пані Ніна спілкувалася з зятем на початку вересня.


Заплакані очі витирає і Тамара Руденко, мама зниклого Олександра Кваса. Сьогодні вона прийшла з надією на допомогу, її син зник 25 серпня та, за словами жінки, неначе знав свою подальшу долю.

Фахівці не залишили без уваги жодну родину – кожен з них отримав необхідні консультації. Представники офісу омбудсмана ретельно роз’яснили механізми державної підтримки, алгоритми звернення до відповідних інстанцій та надали практичні рекомендації щодо отримання допомоги.

На зустрічі обговорили і подальшу співпрацю з Варвинською громадою. Для людей консультації та допомога спеціалістів чи не єдина віра та сподівання на те, що їхні рідні все ж таки знайдуться.

ТК Прилуки.

Поширити