Головна » ТІМ-ТБ » «Мирне небо України»: юні художники з Прилук та Ніжина візьмуть участь у Міжнародній виставці

«Мирне небо України»: юні художники з Прилук та Ніжина візьмуть участь у Міжнародній виставці

Незалежна і незламна Україна – це місце сили кожного з нас. Тому ми сьогодні воюємо не проти, ми воюємо за. Російсько-українська війна Гідності триває вже понад 300 років. І у цій великій війні немає маленьких справ. Сьогодні всі – від мужнього воїна до маленького волонтера, – наближають нашу перемогу.

Важко уявити, що ці професійні полотна вийшли з-під пензля маленьких щирих українців, які усім серцем люблять свою незламну країну та прагнуть цю любов демонструвати усьому світові, гучно заявивши, що українці – нація незламних. І їм дійсно випала така нагода.

Насправді, колекцію полотен з мотанками вихованці прилуцької арт-студії «Кімната» готували для святкової виставки до Дня Незалежності. Проте їм надійшла пропозиція взяти участь у міжнародній виставці в Румунії, яка проходитиме наприкінці вересня під символічною назвою «Мирне небо України». Тому діти не вагаючись віддали свої роботи, аби популяризувати Україну за кордоном.

А це вже роботи учнів Ніжинської мистецької школи, які теж погодилися на участь у міжнародній виставці.

Це справжні витвори мистецтва, пронизані любов’ю до незламної країни, резюмує міський голова Ніжина Олександр Кодола. І бажає юним даруванням перемоги у міжнародній виставці.

Сьогодні в Ніжині і пан Станіслав Липовський – організатор міжнародних виставок по всьому світу. Він представляє всеукраїнську ГО «Молодіжний рух «Здорова Україна». Він приїхав з Румунії на урочисту передачу робіт та розповів, як відбувається сама виставка.

Опісля Румунії роботи юних українців помандрують до Франції та Фінляндії – принаймні такі грандіозні плани мають організатори.

І хоча зараз важкі часи, діти вірять у свою перемогу на міжнародній виставці та перемогу і наших захисників. Та пишаються, що є частинкою цього міцного і незламного народу.

Телеканал ТІМ.

Поширити