Головна » Новини » Новини світу » Українці «взули» європейців на чемпіонаті світу! Ще й на літаку, який самі сконструювали!

Українці «взули» європейців на чемпіонаті світу! Ще й на літаку, який самі сконструювали!

Український екіпаж виконує приземлення на точність на літаку власної розробки «Аеропракт».

Україна має чемпіонів світу! Кияни Юрій та Тимофій Яковлєви змагалися у Великобританії і вибороли золоті медалі на Чемпіонаті світу з надлегкої авіації у категорії двомісних літаків.

Боротьба була дуже напружена, адже британці самі літають дуже непогано, але основна боротьба точилася між українською командою та чеськими командами. Чехія на цьому Чемпіонаті була представлена одразу шістьома командами і фактично усі вони зайняли перші рядки турнірної таблиці – крім першого місця, тому що перше місце за Україною. Так от чехи зайняли 2, 3, 4, 5, 7 і 8 місця!

Україна мала одну команду і зайняла перше місце!


Підготуватись до цих змагань було доволі складно тому, що польоти надлегкої авіації в Україні від початку війни заборонені. А от для штурмана Тимофія Яковлєва взагалі підготуватись було дуже складно тому, що він служить у війську і буквально відпросився на ці змагання у останній день.

Звісно, любителі легкої авіації розраховували на перемогу нашої команди тому, що Юрій Яковлєв у еліті авіаційного спорту з 90-х років, він сам проектує, будує і літає на власних літаках. Але справа ж не тільки у літаку. Наприклад, там було дуже багато завдань на орієнтування, це коли треба пролетіти дуже звивистим маршрутом, відхиляючись від нього не більше ніж на 20 метрів, або ж знайти якісь об’єкти на землі орієнтуючись лише по фотографіях.

І чи не найскладніша вправа, яку люблять глядачі, це коли пілоти піднімаються високо у небо, вимикають двигун і.. повинні попасти на вузеньку смужечку землі, а потім якнайшвидше зупинитись. Тому завдання складні, але дуже цікаві!

Загалом Юрій Яковлєв разом із сином Тимофієм уже стали чемпіонами світу три рази поспіль, а загалом вони вже були чемпіонами світу 4 рази, а ще поміж цими змаганнями вони ставали чемпіонами Європи. Тому, що українці – найкращі!

ТСН.

Поширити