Головна » Новини » Новини Прилук » Чи готові прилуцькі заклади освіти до навчального року 2024-2025?

Чи готові прилуцькі заклади освіти до навчального року 2024-2025?


У Прилуках стартувала перевірка закладів освіти щодо готовності до навчального року 2024-2025. Це щорічна процедура. У комісію з перевірки входять представники міської ради, управління освіти, держпродспоживслужби, міської дитячої лікарні та КП «Комбінат шкільного харчування «Шкільний», також до перевірки долучено уповноважених осіб ДСНС та поліції.

Загалом огляду підлягає 27 закладів: 11 навчальних закладів, 14 закладів дошкільної освіти і 2 позашкільних (ЦТДЮ та ЦНТТ). Комісія розпочала свою роботу з огляду ліцею №1. У ході перевірки цієї школи та інших закладів освіти члени комісії звертатимуть увагу на декілька основних аспектів – стан укриттів, харчоблоків та санітарний стан укриттів. Також важливим є забезпечення шкільного медичного кабінету.


У ході перевірки ліцею №1 порушень не виявлено, медкабінет має все необхідне.

Щодо безпекової ситуації у ліцеї №1 то, як говорять члени комісії, укриття вимогам відповідає.

На думку членів комісії навчальний заклад вже з 1 вересня готовий приймати діток. Ніяких зауважень до ліцею №1 нема.

Цього року тут розпочнуть навчання 4 перших класи, а це 102 учні. Таку кількість першачків прийматимуть вже вдруге за декілька останніх років. Колектив учбового закладу постійно працює над тим, аби наповнити ліцей відповідним обладнанням, беруть участь у проектах та знаходять донорську підтримку.

Активну позицію адміністрації ліцею помічають і у Прилуцькій міській раді, постійно підтримують нові ініціативи, що дозволяють профінансувати удосконалення умов у навчальному закладі.

Впроваджують проекти за підтримки з міського бюджету та донорської допомоги і у закладі дошкільної освіти №9. У дитячому садочку оновлено фасад, модернізацію проведено за грошової підтримки міжнародної організації НЕФКО та спів фінансування Прилуцької міської ради.

5 серпня перевіряли готовність і цього закладу дошкільної освіти. Комісією оглянуто харчоблок, медичний кабінет та кімнати перебування дітей.

Попередньо спеціалістами управління освіти Прилуцької міської ради було проведено опитування серед закладів дошкільної освіти, що мають власні укриття. Вивчено потреби та профінансовано проведення косметичних ремонтів у сховищах. Такі роботи планують виконати у п’яти дитсадках.

У перший день комісія оглянула більше 10 освітніх установ. Перевірки навчальних закладів продовжуються.

ТК Прилуки.

Поширити