Головна » Новини » Новини Прилук » Академічні коні з Харківщини чекають на підтримку прилучан

Академічні коні з Харківщини чекають на підтримку прилучан


Знайомтесь, це – Аіша. Разом із іншими академічними кіньми кобилу ще у травні евакуювали з Харківщини на Прилуччину. Нині Аіша та ще майже 30 тварин перебувають на приватній конюшні у селі Дідовці. Саме тут знайшла прихисток Дергачівська дитячо-юнацька кінно-спортивна школа.

Локацію на безоплатній основі надав наш земляк, народний депутат України Валерій Дубіль.

У кінно-спортивній школі говорять, евакуйована Аіша особлива – має блакитні очі та незвичну «ізабелову» масть. Як говорить директорка Дергачівської ДЮКСШ Оксана Сайнієва, якщо її гарно викупати, вона майже рожевого «ізабелового» кольору. Як більки діти її викупають, вимиють, вона знаходить саме брудне місце у леваді, може ще скаламутити болото і обов’язково туди лягає.


Сьогодні Аіша та інші коні можуть стати спортивним напарником дітей з Прилуччини. За донат на корм для тварин тренери школи навчають верхової їзди. Також є можливість пройти курс іпотерапії. До речі, красуня Аіша радо працює у тандемі як з дітьми, так і з дорослими.

Та насправді норовливий характер має кобила Лірика. Із цією дівчинкою варто бути обережними, кажуть у кінно-спортивній школі. Пані Оксана Сайнієва жартує – це все через підлітковий характер, Ліриці всього 3 роки. Кобилу ще тільки виховують, буде спортсменкою, на перші змагання разом із наїзником вона зможе поїхати мінімум через рік.

Та аби будувати плани на майбутнє кінно-спортивна школа розраховує на підтримку жителів Прилуччини. Вже сьогодні активний збір на корм для коней, ціль – 600 тис. грн. Цих коштів має вистачити, аби забезпечити коней всім необхідним на середньому рівні. Тож запрошують кожного допомогти цим благородним тваринам тренуватися, аби ще не один раз представити Україну на змаганнях.

ТК Прилуки.

Поширити