Головна » ТІМ-ТБ » Останній шлях додому довжиною в рік. Прилуцька громада віддала останні почесті Віталію Ященку

Останній шлях додому довжиною в рік. Прилуцька громада віддала останні почесті Віталію Ященку


Він назавжди залишиться у пам’яті земляків добрим, справедливим, чесним, воїном світла, мужнім захисником. 12 липня Прилуцька громада прощалася з військовослужбовцем ЗСУ Віталієм Ященком на позивний «Вахтанг».

Мирне життя Віталія, дитинство, шкільні роки, навчання у школі №10, гідромеліоративному технікумі, строкова служба у армії. Трудові будні – ремонт електродвигунів, побутової техніки. Речі, що вийшли з ладу несли саме до Віталія, недаремне його називали «майстер з золотими руками».


Плани, мрії, сподівання перекреслила війна. До лав ЗСУ Віталій доєднався у перші дні повномасштабного вторгнення. Службу ніс на посаді гранатометника 2 механізованого відділення 1 механізованого взводу 6 механізованої роти 2 механізованого батальйону в/ч А-4699. Останній бій воїн прийняв поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області 26 липня 2023 року. Йому назавжди буде 48.

Віталій Ященко боронив свободу та незалежність України, героїчно воював, героїчно загинув. Довжиною в рік був останній шлях воїна додому. Рік болю, розпачу для матері, дружини, дітей, друзів, бойових побратимів, всієї громади.

Із загиблим земляком прилучани прощалися на колінах. Вірний до кінця військовій присязі воїн Віталій Ященко тепер у воїнстві небесному стоятиме на захисті своєї родини, міста над Удаєм, України.

Телеканал ТІМ.

Поширити