Головна » Новини » Новини Прилук » У Прилуках запрацює соціальне таксі

У Прилуках запрацює соціальне таксі


Комфортний мікроавтобус місто отримало від міжнародних партнерів. Транспорт придбали на замовлення федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини за співфінансування Європейського Союзу. Соціальні таксі обладнані підйомниками для людей із інвалідністю отримала 31 громада з 9 областей України. Прилуки у їх числі.

9 липня ключі від новенького авто особисто отримала міський голова Ольга Попенко. Їх передав заступник керівника відділу співробітництва посольства ФРН в Україні Мартін Брайтмайєр.

Мікроавтобус обладнаний місцями для сидіння з пасками безпеки. Загальна місткість 11 осіб. Також у комплекті і 2 крісла колісних, що надійно фіксуються. Є можливість дообладнати салон додатковими засобами реабілітації, таким чином кількість крісел колісних збільшиться з 2 до 5. Кондиціонер, системи автономного опалення, освітлення та мультимедіа забезпечать комфортне пересування маломобільних верств населення.


На обліку терцентру соціального обслуговування перебуває близько 300 таких прилучан.

Аби отримати соціальне таксі адміністрація терцентру працювала майже рік.

Забезпечуватиме перевезення пасажирів з особливими потребами водій з багаторічним стажем роботи Володимир Горб. Він вже випробував автівку і нею дуже задоволений. Соціальне таксі досить легке в управлінні.

Окрім дорого вартісної автівки на базі центру облаштовують кімнату соціальної адаптації. Від міжнародних партнерів отримали і офісну техніку.

У терцентрі говорять, що братимуть участь у міжнародних проектах і надалі. За донорської підтримки планують максимально підвищити рівень надання соціальних послуг.

ТК Прилуки.

Поширити