Головна » Новини » Новини Прилук » Кобили, що народжують чемпіонів та врятована з бійні

Кобили, що народжують чемпіонів та врятована з бійні


Війна. Вона ламає життя та змінює долі. От і Дергачівська дитячо-юнацька кінноспортивна школа вже майже 2 місяці у евакуації. Далеко від дому налагоджують побут інструктори, звикають до нових реалій коні.

Серед тих, хто знайшов прихисток на Прилуччині кобила Леді М. Вдома тварину поранило уламком від ворожого снаряду. Аби залікувати величезне місце ураження доклали чимало зусиль. Сьогодні про той час нагадує ледь помітний шрам.

У Леді М гарна генеалогія. Директорка школи Оксана Сайнієва називає її бійцем. Саме такі коні – справжні спортсмени, що володіють гарною технікою.


Сьогодні інструктори кінноспортивної школи запрошують діток попрацювати з цією кобилою в тандемі. За донат на корм для коней навчать верхової їзди. Уроки дають у селі Дідовці. Саме тут на приватній конюшні безоплатно прихистили евакуйованих тварин. Локацію на волонтерських засадах надав народний депутат Валерій Дубіль.

Таких коней необхідно цінувати, говорять у кінноспортивній школі. Оксана Сайнієва сподівається, що у Леді М з’явиться ще одне лоша.

Серед кобил, що дали потомство чемпіонів і Сирень. Всі лошата, яких вона народила, мали дуже гарні стрибкові здібності, кажуть у кінноспортивній школі. Ця кобила сьогодні вже на відпочинку, працює разом з вершниками рідко. Винятки роблять якщо це дуже маленькі діти, бо Сирень досить спокійна і стримана. А от раніше це була норовлива кобила.

Навіть на камеру Сирень намагається показати свій характер, користуючись нагодою хапає сіно з люцерною, яке розташовану у проході.

Серед евакуйованих коней є кобила, яку врятували не лише від ворожих ракет. Зефірку або ж Сніжинку, так їх лагідно називає дітвора, викупили з бійні. Тендітна кобила у парі з вершником рухається впевнено, вона досить компактна та гарно ладнає із дітьми. Зефірку також долучають до тренувань за донат, бережуть її як і інших коней та дбайливо доглядають.

Як каже пані Оксана, за весь час існування школи у них жодного коня не здали на м’ясо!

Аби утримувати всіх майже 30 коней необхідне значне фінансування, а всі запаси, що мала Дергачівська ДЮКСШ, згоріли через влучання ворожої ракети у конюшню, що на Харківщині. Це сталося за кілька тижнів після евакуації на Прилуччину.

Наразі Оксана Сайнієва відкрила збір – приймають пожертви аби школа могла діяти. На рівень нижче середнього для утримання школи треба 600 тис. грн.

Помилуватися благородними тваринами та зробити благодійний внесок приїхала прилучанка Аліна. Разом із родиною вона особисто знайомиться з кожним конем. Вона впевнена, що прилучани можуть підтримати школу і спільно допомогти у добрій справі.

ТК Прилуки.

Поширити