Головна » ТІМ-ТБ » У Ніжинському пологовому презентували реалізований проект зі встановлення сонячної електростанції

У Ніжинському пологовому презентували реалізований проект зі встановлення сонячної електростанції


Місто Ніжин – лідер в області по розвитку альтернативних джерел енергії.
Днями тут відбулася презентація успішно реалізованого проєкту з побудови сонячної електростанції на Ніжинському пологовому будинку.

Для перейняття досвіду на зустріч завітали керівники тергромад, аби поспілкуватися з представниками ГО «Екоклуб», та Фонду Декарбонізації. Делегація підіймається на дах сусідньої будівлі аби на власні очі побачити як відбувається виробництво сонячної енергії.

Цей проєкт у першу чергу – про безпеку ніжинців. Енергонезалежність та енергобезпека – у них в пріоритеті роботи. Особливо важливо це зараз, коли ворог постійно обстрілює енергетичні об’єкти. Пологовий будинок – це перший заклад у громаді, в якому встановлені і вже працюють сонячні панелі. У планах команди управлінців встановлення таких сонячних електростанцій на всіх медичних установах, об’єктах критичної інфраструктури та освітніх закладах.


Також обговорили переваги роботи сонячної електростанції та інших відновлювальних джерел енергії у забезпеченні стабільного електропостачання, що критично важливо для надання безперервної медичної допомоги.

Генеральний директор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба розповів, що, за попередніми підрахунками, СЕС дозволить зекономити 86 900 кВт год/рік, що складає 540 000 грн за рік. Термін окупності – близько 8 років.

Будівництво станції завершилось в березні 2024 року. На сьогодні станція вже згенерувала 10,43 МВт електричної енергії на загальну суму 88 655 грн.

Телеканал ТІМ.

Поширити