Головна » Новини » Новини України » Побачила світ книга щоденників Юрія Лисянського

Побачила світ книга щоденників Юрія Лисянського


Цього року виповнюється 250 років з дня народження українця, який здійснив першу навколосвітню подорож – Юрія Лисянського. Відтепер довідатися про цікаві факти з життя знаного мореплавця можна не лише відвідавши Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського у Ніжині, а й прочитавши цінне видання, яке нещодавно побачило світ.

Автором Книги щоденників українського навколосвітнього мандрівника Юрія Лисянського є знаний ніжинський історик Олександр Морозов. Тепер український читач має можливість з перших вуст почути захопливу розповідь про пригоди та мандри козацького нащадка з Ніжина, резюмує автор.

Клопітка робота над щоденниками Лисянського символічно стартувала на початку повномасштабного вторгнення, ділиться автор.


Загалом робота над книгою зайняла 2 роки, ділиться Олександр Морозов. Це виявилося ще тим квестом, бо треба було знайти перекладача з англійської, бо щоденники Лисянського написані англійською мовою, яка дуже насичена спеціальними термінами з вітрильного мореплавства.

Книгу допомогло видати столичне видавництво «TrevelBooks». Це перша ексклюзивна партія спеціально для «Книжкового Арсеналу». Книга масивна – на 560 сторінок, проте читається вона швидко та легко, резюмує автор.

Поки що в Ніжині у музеї Лисянського зберігається єдиний примірник книги. До слова, ідея створення музейного комплексу в будиночку священника храму Іоана Богослова належить теж Олександру Морозову. Саме тут у 1773 році і народився майбутній мореплавець. Тут зібрано біля 4-х сотень цікавезних експонатів. Які краще один раз побачити, аніж сто разів почути.

Телеканал ТІМ.

Поширити