Головна » Новини » Новини Прилук » Етно-пасіка на Прилуччині

Етно-пасіка на Прилуччині


Вишиті рушники, сорочки, будинки в українському стилі. А саме головне – мед!
Все це знаходиться на Етно-пасіці «ДиВО мед» у селі Маціївка.

У мальовничому селі Маціївка, що на Прилуччині, знаходиться унікальна етно-пасіка, якою вже 3 роки керує вчителька біології Прилуцького ліцею №5 Тетяна Жилкіна. Її захоплення бджолярством розпочалося 10 років тому і з того часу жінка присвятила своє життя саме цій справі.


У себе на пасіці жінка має понад 30 вуликів та ретельно за ними доглядає.

Бджоли збирають мед облітаючи квітучі поля на світанку, коли перші сонячні промені огортають землю. Вони збирають солодкий нектар з кожної квітки чи дерева. Смугасті трудівники пані Тетяни зазвичай приносять липовий, акацієвий чи квітковий мед.

Якщо захоплення бджолярством налічує більше 10 років, то ідея створити етно-пасіку зародилася 3 роки тому завдяки іншому покликанню, а саме педагогіці. Учні пані Тетяни вдало захистили екологічний проект, з того часу його почали втілювати у реальність.

Окрім цього вагомий внесок у створення пасіки зробила Сухополов’янська територіальна громада а також староста села Маціївка. Їхня допомога була безцінною на етапі реалізації проекту, говорить пані Тетяна.

Етно-скарбниця – це куточок української культури, де кожна деталь наповнена традиціями та історією. Від будиночків, прикрашених розписами до традиційних рушників та сорочок – все це створено з любов’ю до рідної батьківщини. У такий декоративній підготовці пасіки бджолярці допомагали як жителі села, так і гості. Решту експонатів пані Тетяна купувала та знаходила у різних джерелах.

Гостей на етно-пасіці зажди багато. Знімальна група працювала паралельно з візитом у мальовничий куточок літнього табору арт-студії «Кімната». Під час екскурсії малечі розказували про бджільництво та українську культуру. Родзинкою зустрічі став майстер-клас з виготовлення свічок. Щедрі хазяї пригощали дітей домашніми стравами, трав’яним чаєм та смачним медом.

ТК Прилуки.

Поширити