Головна » Новини » Новини Прилук » У Прилуках безкоштовно надаватимуть послуги зубопротезування військовим та ветеранам

У Прилуках безкоштовно надаватимуть послуги зубопротезування військовим та ветеранам


У Прилуках безкоштовно надаватимуть послуги зубопротезування військовим та ветеранам. Як розповідає ген директор прилуцької міської стоматологічної поліклініки Сергій Подружин, така можливість виникла завдяки запуску пілотного проекту – це спільна ініціатива міністерства охорони здоров’я та національної служби здоров’я України. Медзаклад вже уклав договір та може надавати послуги зубопротезування.


Максимальна вартість наданих медичних послуг одному пацієнту згідно з постановою уряду не може перевищувати 15 тис. грн. Як зазначив пан Сергій, цієї суми буде цілком достатньо навіть для дороговартісного лікування.

Загалом державою передбачено фінансування в сумі близько 1 млн грн для протезування саме у Прилуцькій стоматологічній поліклініці. Безоплатні послуги у лікарні надаватимуть до кінця цього року. За можливості договір продовжать і у наступному 2025 році.

Цими послугами можуть скористатися учасники бойових дій та особи з інвалідністю у наслідок війни та військовослужбовці за наявності відповідних документів.

Також у стоматологічній поліклініці надають безоплатні послуги і іншим пільговим категоріям населення. Цього року прилуцькою міською владою профінансовано 805 тис. грн на відшкодування таких послуг.

Поширити