Головна » Новини » Новини Прилук » 35 донорів з Прилуччини за 2,5 години здали більше 12 літрів крові

35 донорів з Прилуччини за 2,5 години здали більше 12 літрів крові


Щорічно 14 червня у світі відзначають День донора. Жертвувати кров та рятувати інших завжди актуально. Та з початку повномасштабного вторгнення в Україні значно зросла необхідність переливання крові. Це перш за все екстрена допомога пораненим військовослужбовцям та цивільним, що постраждали від збройної агресії рашистів.

Служба крові у Прилуцькій центральній міській лікарні одна з найпотужніших в області. У лютому 2022 року відділення приймало значну кількість донорів. І тепер щочетверга сюди приходять десятки містян та жителів Прилуцького району аби пожертвувати кров.

Одна з перших, хто відгукнувся на початку повномасштабного вторгнення, Олена Іллюшко. Сьогодні прилучанка за потреби радо ділиться кров’ю.


На сусідніх кушетках робить добру справу подружжя Мажних. Любов та Володимир до Прилук приїхали з Ічні. Пані Люба жертвує кров більше 5 років. Понад 20 разів її 1+ рятувала життя українцям.

Прилучанин Олег Марченко працює фельдшером швидкої. Одразу після зміни чоловік прийшов, аби зробити донацію. Жертвує третю позитивну більше 20 років. Медпрацівник зазначає, сьогодні донори надважливі, і необхідно приділяти таким волонтерам особливу увагу.

Серед донорів крові і представники прилуцького Червоного Хреста. До слова, напередодні Дня донора волонтери вітали всіх, хто жертвував кров. Кожен, хто зробив донацію, отримував гігієнічний набір.

У відділенні переливання крові після інтенсивного робочого дня говорять – кожна крапля крові на рахунку, тому завжди чекають на нових донорів. Щочетверга за наявності паспорта і дійсної флюорографії з 8.30 до 11.00 кожен може прийти у прилуцьке відділення переливання крові і зробити донацію. Варто пам’ятати, що потенційний донор має бути відносно здоровим. Здавати кров у наших сучасних умовах можна раз на три місяці.

День донора також є святом і для медиків, які працюють у службі крові. Саме вони правильно організовують роботу, збирають десятки літрів крові та направляють її у різні лікарні області, тому вони також заслуговують на особливу увагу.

Поширити