Головна » Новини » Новини Прилук » Прилуччина попрощалася із захисником України В’ячеславом Антипенком

Прилуччина попрощалася із захисником України В’ячеславом Антипенком


Війна забирає у нас найсвітліших, найрідніших та найкращих. Він віддав життя за вільну, демократичну, чесну Україну, її цілісність та мову. 7 червня 2024 року обірвалося життя громадянина України захисника нашої держави В’ячеслава Антипенка.

Він був справедливим, чесним та відважним, справжнім героєм. Ціною власного життя боронив Україну від російських окупантів. 12 червня Прилуцька громада провела в останній земний шлях героя В’ячеслава Антипенка, псевдо «Антип».


Народився майбутній захисник В’ячеслав Григорович 11 травня 1973 року у Прилуках. Навчався у школі №13 та продовжив навчання у школі №2. З червня 1991 року по червень 1993 року проходив строкову службу у ЗСУ. Згодом проходив службу у армії за контрактом, навчався у школі прапорщиків у Чугуєві в/ч А-2642.

У 2016 році отримав статус учасника АТО, нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО», відзначений медалями «Ветеран служби» та «За добросовісну службу». За покликом серця з перших днів повномасштабної війни В’ячеслав Антипенко став на захист рідної держави. Проходив службу на посаді техніка енергомеханічного відділу в/ч А-4245.

7 березня 2024 року доєднався до зведеної стрілецької бригади повітряних сил України, аби зі зброєю в руках захищати країну від російського агресора. Службові обов’язки завжди виконував на професійному рівні.

Але нажаль під час виконання завдання на харківському напрямку отримав вибухове поранення. Серце воїна зупинилося в обласній лікарні Харкова.

В’ячеслав Антипенко назавжди залишився янголом-охоронцем для мами Світлани Іванівни, батька Григорія Олексійовича, дружини Оксани та доньки Олександри.

Невимовним болем сповнені серця всіх, хто прийшов попрощатися з В’ячеславом. Мужній, усміхнений, сміливий, вірний син України – саме таким він залишиться у пам’яті всіх, хто його знав.

Прилуцька земля стане останнім місцем спочинку для В’ячеслава. Його героїзм назавжди залишиться у серцях і пам’яті кожного.

Поширити