Головна » Новини » Новини Прилук » У Прилуках «латають» дороги з асфальтним та бетонним покриттям

У Прилуках «латають» дороги з асфальтним та бетонним покриттям


У Прилуках вже місяць триває поточний ямковий ремонт вулично-шляхової мережі. На сьогодні на асфальтобетонних шляхах виконано підготовчі роботи та проводиться асфальтування на площі близько 7000 кв. м.

Про це пише «Град Прилуки».

Вже місяць триває поточний ямковий ремонт вулично-шляхової мережі Прилук. «Латають» дороги як із асфальтним, так і з бетонним покриттям, тому роботи виконують одразу два підрядника.

На сьогодні, за словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Олега Созінова, на асфальтобетонних шляхах виконано підготовчі роботи та проводиться асфальтування на площі близько 7000 кв. м.

Наразі найбільшу ямковість ліквідовано по вулиці Київській, Юрія Мірюти, на кругу в мікрорайоні Рокитний. Також проведено асфальтування вулиці Переяславська, частково вулиця Небесної Сотні (поблизу Ліцею №5), вулиць Садової, Пирятинської, Гвардійської, Андріївської та у військовому містечку.

Цього тижня виконувалися роботи на вулиці Європейській – на ділянці від вулиці Леонтовича в напрямку колишньої хімчистки.

На вихідних працювали по вулиці Котляревського. Дана дорога має бетонне покриття, тому для ліквідації ямковості тут застосовували пневмо-струменевий метод. Усі необхідні засоби для цього були закуплені через систему Прозоро в травні. Переможцем торгів є місцева організація – ТОВ «Агрофлора», яка раніше вже проводила аналогічні роботи як у нашому місті, так і в Прилуцькому районі.

«Перевагою застосування пневмо-струменевого методу є те, що після продувки яма заливається гарячою бітумною емульсією (основа), яка змішується з дрібним щебенем розміром до 10 мм. Такий метод вважається найдієвішим саме при ремонті бетонних доріг. Усе через те, що асфальт і бетон мають різну температуру розширення. Відповідно, якщо «залатати» бетон асфальтною сумішшю, то дуже швидко на цьому місці знову з’являться тріщини між асфальтом і бетоном, а в подальшому й повноцінна яма. Уникнути цього можна використовуючи пневмо-струменевий метод заливки», – зазначає спеціаліст із технічного нагляду Олександр Ковтун.

Прилуки оперативні.

Поширити