Головна » ТІМ-ТБ » На Прилуцькій дослідній із королівським розмахом завершують пік буяння рододендрони

На Прилуцькій дослідній із королівським розмахом завершують пік буяння рододендрони


На Прилуцькій дослідній станції рододендрони, які завершують цвітіння, вражають своєю вишуканою красою та витонченістю. Вони полюбилися квітникарям за яскраві і пишні квіти найрізноманітніших відтінків — від блідо-рожевого, до глибокої фуксії.

На Прилуцькій дослідній є унікальна селекційна ділянка, де вивчаються 38 добірних сортів рододендронів, кожен з яких є єдиним і унікальним у світі. Колекцію рододендронів тут почали закладати ще у 2009 році за ініціативи тодішнього президента Академії аграрних наук України Михайла Зубця.


Рододендрони краще ростуть у поліпшених кислотних ґрунтах, що мають гарний дренаж та потребують дбайливого догляду. Регулярний полив, внесення органічних добрив та правильна обрізка допоможуть забезпечити їм здоровий ріст та розквіт. Необхідно також слідкувати за захистом від шкідників та хвороб.

Аби виростити таку квітучу красу селекціонерам знадобилось не багато не мало – аж 15 років! Але сьогодні насолоджуватися цим дивом природи суцільне задоволення.

Рододендрони ідеально підходять для створення квітучих композицій у вашому саду. Вони можуть служити окремими акцентами, або бути частинкою барвистого живопису. Також їх можна використовувати для створення квітників або альпійських гірок. Саме тому на клумбах і квітниках Прилук все частіше можна побачити цю унікальну екзотику.

Батьківщиною більшості цих відомих сьогодні рослин є Східна Азія. Значно менше їх, близько 30 видів, зростає у Північній Америці і лише 9 у Європі. Історія культури Рододендронів нараховує більше трьох століть. У Природі рододендрони можна побачити в українських Карпатах. До речі, ця рослина занесена до Червоної Книги, а відтак зарубайте собі на носі, що зривати його, аби поставити у вазу заборонено законом, можна лише фотографувати.

Рододендрон – не червона рута, але шукати його таки варто!

Телеканал ТІМ.

Поширити