Головна » Новини » Новини Прилук » Медичне обслуговування Прилуцького району

Медичне обслуговування Прилуцького району


Вже більше півтора року у Прилуцькому районі працює мобільна медична бригада Червоного Хреста. Це пересувні медичні команди, які допомагають системі охорони здоров’я у наданні якісної первинної медичної допомоги у період війни.

У Чернігівській області працює ще три таких бригади. Вони надають медичну допомогу у Ніжинському, Чернігівському та Коропському районах. Під час свого візиту мобільна медична бригада безкоштовно надає допомогу усім людям, що її потребують. Прийом людей відбувається за принципом живої черги і спеціалісти мобільної медичної бригади продовжують прийом до тих пір, поки є люди, які потребують медичної консультації.


Наталія Степашко — лікар-терапевт мобільної бригади, медикиня розповідає — пацієнтів у населених пунктах вистачає, за день приймають від 10 до 30 осіб. Лікарі мобільних медичних бригад проводять прийом здебільшого у місцевих фельдшерсько-акушерських пунктах і надають додаткові медичні послуги. Як сказав голова Прилуцької філії Червоного Хреста Артем Александров, вони не дублюють роботу медичних закладів, а надають допомогу тим верствам населення, хто не може отримати медичну консультацію чи медичну допомогу.

Медична бригада, зокрема, може виконувати функцію транспортування хворого з дому до лікарні або навпаки.

Стосовно графіку роботи бригади Артем Александров говорить, його розробляють на місяць та кожного тижня публікують на своїй офіційній сторінці у соціальних мережах.

До кінця цього тижня фахівці планують відвідати Калюженці, Ряшки та Колісники. Також мобільна медична бригада Червоного Хреста працює і у Прилуках.

Поширити