Головна » ТІМ-ТБ » На Прилуччину евакуювали коней з Дергачівської кінно-спортивної школи, що перебуває під обстрілами РФ

На Прилуччину евакуювали коней з Дергачівської кінно-спортивної школи, що перебуває під обстрілами РФ


Красуня Анархія стала відомою на всю країну через щемливу історію порятунку з Авдіївки інших коней. Тоді вона фактично вивела коней з-під обстрілів. Проте сьогодні героїня-фронтовичка Анархія і сама опинилася в аналогічній ситуації, коли вже рятують її та ще 14 друзів-красенів.

На Прилуччину коней евакуювали з Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи. Їх історія дуже трагічна. Державна конюшня знаходиться під Харковом, де ідуть постійні бомбардування. Коні нажахані бо ж постійно є ризик бути обстріляними окупантами. Тому було прийняте невідкладне рішення негайно евакуйовувати тварин.

При цій школі був кінний театр. Діти робили синхронні номери, костюмовані виступи, брали участь у різноманітних змаганнях.


Щойно обживуться на новому місці, як планують відновити тренування, бо для спортивних коней рух – то життя.

Санька, так його лагідно називають спортсмени, – кінь борець, який має багатий досвід участі у змаганнях. Вже більше року на ньому їздить спортсменка Анастасія Грінченко.

До спецоперації з порятунку коней долучилася величезна кількість небайдужих людей з різних куточків України.

Відома прилуцька зооволонтерка Олександра Левченко вже має досвід порятунку різних тварин з прифронтових територій. Проте коні – це її перший досвід.

За лічені дні волонтери зробили майже неможливе – привівши до ідеалу запущені конюшні.

Волонтерка Людмила вже кілька днів в конюшні днює й ночує. Щойно побачила в соцмережах клич про допомогу, негайно відгукнулася, бо з дитинства життя свого без коней не уявляє.

У п’ятницю на Прилуччину прибула перша партія коней – а це 15 тварин, на Харківщині залишаються ще 17. Тож не гаючи часу вирушають за рештою.

Чужої біди не буває! Отже завдяки ланцюжку добрих справ разом можемо творити на перший погляд неможливі речі, кажуть всі дотичні до неймовірної історії порятунку коней.

Телеканал ТІМ.

Поширити